Utdelning av Kulturstipendiet

Så har vi tagit emot stipendiet på Östergötlands Landstingsfullmäktigemöte i Linköping!
Tillställningen var proffsigt upplagd och vi bjöds på operasång, fanfarer och på guidad visning av ”Under Samma Tak” på Länsmuseum i Linköping. Ni har väl för övrigt inte missat utställningen!? Det är en jurybedömd salong med konst, konsthantverk och slöjd och den arrangeras på museet vart tredje år. 2014 års salong visar det mesta av det bästa från Östergötlands konstnärer och konsthantverkare. Utställningen hade vernissage söndag 28/9 kl 14 och har finissage söndag 11/1 2015 kl 14.

Vi var 5 kulturstipendiater som valts ut bland minst ett 60-tal sökande, så jag är verkligen glad och lite stolt också. Agneta Östlund och jag delade på stipendiet och med dessa pengars hjälp kan vi nu investera i en teknisk plattform för att kommunicera med varandra och tryckerier/förlag vilket underlättar mycket. Det ger också en massa positiv energi att jobba vidare med bokprojektet. Vi har full fart framåt och de senaste veckorna har varit hektiska med många konstnärsintervjuer och innan jul är det mycket att stå i.

På kvällen bjöds det på middag på Läkarsällskapet där också Eva Andersson, ordförande presidiet, Reza Zarenoe  1:e vice ordförande, och Ann-Cathrine Hjerdt 2:e vice ordförande deltog. Både Eva och Ann-Cathrine är ju också före detta borgmästare i Norrköping och Linköping så lite prat kring regionalpolitik blev det – intressant. Vi åt och drack gott och tillsammans med stipendiater, urvalskommité och närstående!