Bokprojekt Collografi text

Denna bild har inget med boken att göra men eftersom layouten inte är bestämd ännu så får den representera den (det är några av 12 små collografiplåtar som jag gjorde för att kombinera med varandra).

Men till saken: Nu pågår arbetet med intervjuer för mitt och Agnetas bokprojekt Kvinnliga Grafiker för fullt. Men därefter kommer jag att skapa en bok om tekniken Collografi vilket är en relativt okänd teknik om man talar med gemene man skulle jag vilja påstå. I princip handlar det om att man som plåt använder kartong som man sedan antingen skär i (intaglio) eller bygger uppåt på (högtryck). Man kan faktiskt göra både och vilket gör variationsmöjligheterna oändliga. Tekniken kan låta enkelt, men eftersom variationen är så stor är den egentligen ganska svår att bemästra och hantera vilket jag kommer att beskriva i boken. Jag tänker gå igenom olika tillvägagångssätt genom att intervjua olika konstnärer runt om i Sverige vilka arbetar med tekniken.  Du kommer som läsare att få ta del av många olika knep och manér att hämta inspiration från!

Boken kommer planerat ut under 2016 – om jag hinner.
Boken Kvinnliga Grafiker i Östergötland  kommer dock ut till höst/vinter 2015 och håll utkik, för troligen kommer Agneta skriva om fotopolymer under samma period!

Maila mig för intresse så återkommer jag när det börjar närma sig: info@grafiskagalleriet.se