Äntligen bokat lite kurser

Nu har jag bokat in mig på kurser i koppartryckstekniker i Vänersborg 5 dagar samt i ”non-toxic” etsningstekniker i Spanien.
I Spanien är det Henrik Boegh som står för kursen och den är en vecka lång och fullpackad med kunskap har jag hört!
Till det fattas kunskaper i serigrafi, eller screentryck, som det också heter. Men det ska jag nog råda bot på – har lite trådar ute här och där. Känns så bra!

Men tills dess studerar jag allsköns litteratur och läser bloggar, instruktioner och tittar på Youtube för att lära mig så mycket det går. Snart ska jag väl ha tid att praktisera mer under lite längre tid. Hitintills har jag bara hunnit med några timmar här och några timmar där och då blir det liksom ingen helhet. Så fort jag kommit igång är det dags för andra åttaganden, så det är ju mer än en gång som färgerna torkat och jag i princip glömt vad det var jag gjorde.

Idag var vi och rev i den lokal som ska bli min verkstad. Det är mycket kvar att göra med bilning i golv för avlopp, rivning av el och ventilation och byte av ytterdörr och fönster. Men det kommer nog bli ok till att börja med.
Det kommer finnas plats för en våt-del med spolbox, vattenkar och diskho, en torrdel för torkning och papperstillskärning samt en del för att färga in och hantera plåtar med värmehäll och planglas att blanda färg på. Ett pentry har jag redan köpt samt två gigantiska arkitekthurtsar som också ska bli stora ritbord. Lite mindre arkitekthurtsar kommer att få utgöra underreden till bänkytor längs med vägg. Ytan är inte så stor så jag måste verkligen planera väl.

Har lite förfrågningar ute på ny press men de är ju så hiskligt dyra. Att hitta en begagnad verkar stört omöjligt så jag får se om min gamla får hänga med. Det enda problemet där är att den måste demonteras för att jag ska kunna få ut den genom dörren där den står idag!

Det ser i alla fall ljust ut nu – men allt tar ju sådan tid!

Exempel på litteratur:
The printmaker’s bible ISBN 978-1-4081-4067-3
Practical Printmaking ISBN 0-7134-8830-1
Om Färg, handbok i färglära ISBN 91-37-12843-4
Non Toxic Printmaking ISBN 9781408113257
Printmaking – a complete guide to Materials & Process ISBN 9781780671949  Kommer ut under mars 2015